pondělí 18. února 2013

Z Brněnského deníku


Řidič pod vlivem drog ujížděl policii. Málem srazil kočárek

7.2.2013 11:51
Těšany  – Několikrát ho přistihli při řízení pod vlivem drog. Přišel o řidičský průkaz, ale stejně za volant sedal dál. Policisté si proto tento týden na dvaatřicetiletého muže počkali v Nesvačilce na Brněnsku. Po krátkém sledování se jiná hlídka pokusila jeho renault zastavit v blízkých Těšanech. Muž ale zátaras objel a chtěl ujet.
čí brněnské policie Bohumil Malášek mluví o pronásledování

.
Řidič, kterého policisté okamžitě pronásledovali, se choval velmi nebezpečně. „Předjížděl auto na horizontu, aniž by věděl, jestli mu něco nevjede do cesty. Na mokré cestě jel velmi rychle. Ohrozil dokonce matku s kočárkem, která mu na poslední chvíli uskočila z cesty," popsal jízdu mluvčí policie z Brněnska Bohumil Malášek.
Renault projel Moutnicemi a znovu se vrátil do Těšan. „Tam na něj čekali další policisté. Ani těm se nepodařiloauto zastavit. Nepomohla ani hrozba pistolí," uvedl Malášek.
Nakonec se policisté dostali až k domu, kde řidič bydlí. „Křik a nadávky se vystupňovali. Rodiče a přítelkyně podezřelého dokonce policisty napadli. Použili smeták i sekyru. Na hlídky poštvali také tři bojové psy," řekl mluvčí.
Policistům se nakonec podařilo muže spoutat a odvézt do cely. „Je podezřelý z maření úředního výkonu a ohrožení pod vlivem drog. Jeho rodina musí počítat s možným stíháním za násilí proti úřední osobě," dodal Malášek.

Žádné komentáře:

Okomentovat