pondělí 14. října 2013

Píší o nás.


Koncert Hradišťanu vynesl 200 tisíc na stavbu kaple


14. 10. 2013, 10:46  |  stalo se  |  Brno a Brněnsko
MOUTNICE, NESVAČILKA - Plán šedesáti věřících postavit u Nesvačilky u Židlochovic na Brněnsku moderní kapli se včera zase o kus přiblížil realizaci. Benefiční koncert Hradišťanu, který se konal v moutnické orlovně, přilákal zhruba 450 návštěvníků a vynesl téměř 200 tisíc korun.
Z benefičního koncertu Hradišťanu v moutnické orlovně.
Z benefičního koncertu Hradišťanu v moutnické orlovně.
Foto: archiv pořadatelů
"Jsme spokojení. Koncert měl vynikající atmosféru, sál byl přeplněný. Jiří Pavlica nás skvěle bavil, zúčastnili se také herec Rudolf Hrušínský nejmladší a sochař Petr Váňa," těší organizátora projektu faráře René Strouhala.
Výtěžek této akce podpoří výstavbu kaple Panny Marie Bolestné, která by měla vyrůst na okraji Nesvačilky. "Na jaře bychom chtěli začít s terénními úpravami a budováním základů," nastínil Strouhal.

Vzdělávací a duchovní centrum

Originální stavbu inspirovanou mariánskou symbolikou doplní meditativně-relaxační park s křížovou cestou a jabloňová alej. Areál bude sloužit i jako vzdělávací, charitní a duchovní centrum.
Než se tak ale stane, musí nadšenci sehnat zhruba patnáct milionů korun. Peníze shání prostřednictvím veřejné sbírky. Dohromady se jim už podařilo dát zhruba milion korun. Část této sumy přitom získali formou materiálu.
"Počítáme s tím, že kapli budeme stavět na etapy podle toho, kolik se nám podaří získat peněz," řekl Strouhal. Informace o výstavbě kaple i její vizualizace obsahují stránky www.kaplenesvacilka.cz.

dnes je pondělí, 14. října 2013
svátek má Agáta

Žádné komentáře:

Okomentovat