pondělí 31. března 2014

Kino Měnín v dubnu

Kino Měnín – program na duben 2014

Justin: Jak se stát rytířem – DĚTSKÉ PŘEDSTAVENÍ
Pátek 4. dubna, 18.00. Vstupné 60 a 50 Kč. Mládeži přístupný.
V království, kde žije Justin, panuje zákon a pořádek. Osvícená královna a její kancléř, Justinův otec, zde zavedli nekonečné množství předpisů. Na věci, které se dříve řešily mečem a soubojem, je tu po ruce vyhláška. Rytíři byli z království vykázáni. Otec naplánoval Justinovi kariéru právníka, ale chlapec má úplně jiný sen: stát se rytířem, stejně jako byl jeho děda. Justin se postaví otci a vydá se za dobrodružstvím, na jehož konci vidí brnění, meč a věčnou slávu... Španělský animovaný rodinný snímek. České znění. 90 minut.

Křídla Vánoc
Pátek 11. dubna, 20.00. Vstupné 60 a 50 Kč. Vhodný od 12 let.
Snímek se odehrává v čase Vánoc převážně v jednom nákupním centru. Prolínají se v něm příběhy čtyř přátel, kteří tu pracují. Svobodomyslný optik Tomáš (Richard Krajčo) je oční lékař, který rezignoval na lékařskou dráhu. Hezká a provokativní Nina (Vica Kerekes) balí dárky ve stánku. Ráďa (David Novotný) pracuje v supermarketu jako manažer, přesto bydlí s početnou rodinou v malém bytě. „Zajíc“ (Jakub Prachař) je mladý herec, který marně obchází castingy, a tak v kostýmu ušáka rozdává dětem balonky. Každý z nich má své touhy a sny a právě Vánoce jsou časem, kdy se mohou plnit... Vánoční romance režisérky Karin Babinské. 110 minut. ŠÚ.

Nepravděpodobná romance
Pátek 18. dubna, 20.00. Vstupné 60 a 50 Kč. Vhodný od 12 let.
Hrdinky snímku Louisa a Erika se snaží splnit si své sny o životním úspěchu. Louisa se chce stát herečkou,
i když její manžel je rozhodně proti a začne jí kvůli tomu komplikovat život. Erika by se ráda stala učitelkou, ale musí si na studium vydělat mimo jiné jako uklízečka. Obě se setkávají v divadle, kde jedna hraje a druhá uklízí a kde mezi nimi vznikne milostný vztah. Příběh se odehrává převážně v retrospektivách, pojatých jako vyprávění jedné z hrdinek terapeutovi v psychiatrické léčebně... České psychologické drama inspirované skutečným příběhem. 105 minut.

Jasmíniny slzy
Pátek 25. dubna, 20.00. Vstupné 60 a 50 Kč. Vhodný od 12 let.
Jasmine (Cate Blanchett) je elegantní dáma, která má vše, nač si vzpomene. Její zdánlivě idylické manželství s bohatým podnikatelem i bezstarostný život vezmou za své v okamžiku, kdy její manžel skončí kvůli finančním podvodům ve vězení. Jasmine se stěhuje k sestře do skromného bytu v San Francisku
a s nelibostí přijímá práci recepční. I nadále si hodlá zachovat aristokratické způsoby, i když je emocionálně na dně a jejím nejlepším přítelem je koktejl antidepresiv a alkoholu. Když potká nového nápadníka, šarmantního diplomata, zjistí, že vlastně vůbec neví, co od života čeká... Hořká komedie Woodyho Allena. Snímek USA s českými titulky. 99 minut. ŠÚ. 





NA KVĚTEN PŘIPRAVUJEME:
2. 5. (Ne)šťastně až na věky  /  9. 5. Hoteliér  / 16. 5. Dobrodružství Hucka Finna  /  23. 5. Kapitál





Rezervace vstupenek – pokladna kina: tel. 724 910 784
O zasílání programu kina si můžete napsat na adresu kino.menin@centrum.cz.
Kino Měnín najdete také na facebooku.
V ceně vstupného je zahrnuta 1 Kč na poplatek Fondu na podporu české kinematografie

Žádné komentáře:

Okomentovat