čtvrtek 30. srpna 2012

Hasiči let padesátých na fotce.

Co měsíc , to mi naskočí další tisícovka návštěv. Svým věrným se musím odvděčovat novými zprávami a tak odčiňuji letní pasivitu dvěma starými fotkami.
Na začátku léta oslavili závody své sedmdesátiny hasiči.Dvě historické minifotky (opravdové rozměry snímků jsou 3x5cm) nás vrátí do let padesátých.

Na prvním snímku po šotolinové silnici kráčí do hospody Jaroslav Husák z č.51 na levém okraji fotky. Na opačném konci je Laďa Klanica z č.53 a vedle kráčí s tradiční cigaretou Slávek Husák z č.59. Fotka je velice nekvalitní, ale i přes to lze rozpoznat kvalitu štěrkové cesty vedoucí přes obec.

Ne druhé fotografii je družstvo hasičů na soutěži (neznámo kde). Horní řada zleva Laďa Husák z č.94. Na opačné straně rozeznávám Jary Husáka z č.51. Ostatní stojící nepoznám. Ono je taky možné že na fotografii jsou i hasiči z jiných obcí. V dolní řadě vlevo je Lojza Formánek z č.28, vedle je Ladislav Klanica z č.53. Uprostřed je nestor a dlouholetá opora sboru pan František Kosina z č.13. Další opět neidentifikováni.
Obleky na fotkách jsme oblékali jako mladí hasiči i v letech šedesátých. Hrozná kvalita, jako plechové.
VL

Žádné komentáře:

Okomentovat