pátek 30. listopadu 2012

Ne šedi vánoc.


Milí spoluobčané!
Tajemství Svaté noci vánoční, …tajemství, jež nás transcendentálně přesahuje a současně niterně dává neobyčejný pokoj srdce, spočívá podle křesťanského přesvědčení a zcela osobní zkušenosti v tom, že se nebesa prolomila a Bůh se v Ježíši Kristu stal blízkým na dotek. Onen “pokoj“ se rozlévá i do ostatních vánočních dnů a působí nám radost.
Chtěl bych vám však popřát nejen pro letošní svátky vánoční, ale i do “šedi“ všedních dnů příštího roku 2013, abyste poselství Vánoc zakoušeli nejen o Vánocích…
Také si vás dovoluji jménem farnosti pozvat do moutnického posvátného a historicky cenného chrámu sv. Jiljí i mimo něj.
Za správu chrámu a farnosti Mgr. René Strouhal, váš duchovní správce

22.12. Roznášení Betlémského světla – odpoledne od 14 do 16 hodin budou SYMBOLICKÉ POSTAVY MARIE, JOSEFA a OSLÍKA, které  PUTovaly  DO BETLÉMA, A S NIMI DĚTI ROZNÁŠET DO VAŠICH PŘÍBYTKŮ BETLÉMSKÉ SVĚTLO NADĚJE - světlo, které je obrazem Světla Života zachraňujícího z temnoty smrti a nelásky, do příbytků těch, kdo je chtějí přijmout.
24.12. Vánoční mše svatá pro děti – rodiny s dětmi na Štědrý den mohou navštívit vánoční bohoslužbu pro děti v 16 hodin ve farním kostele svatého Jiljí. DĚTI PŘI NÍ PŘINESOU “moutnickou” SOŠKU JEzulátka.
24.12. a 25.12.  Slavná mše svatá vánoční – slavnost Narození Páně – vánoční bohoslužby se uskuteční tamtéž, a to v 24 hodin (NA níž NÁS POZVE TAKÉ ZVUK TRoubených koled OD 23:30 HODIN), 7:30 hodin a 10:30 hodin. ZAZNÍ ČESKÁ MŠE VÁNOČNÍ JAKUBA JANA RYBY.
26.12. Vánoční bohoslužby o svátku sv. Štěpána – proběhnou v kostele v 7:30 hodin a v 10:30 hodin.
27.12. Žehnání vína o svátku svatého apoštola Jana – víno bude žehnáno při mši svaté začínající v 16:00 hodin, poté bude příležitost k vzájemnému setkání se v místní orlovně.
30.12. SVÁTEK SVATÉ RODINY - V RÁMCI BOHOSLUŽEB SE manželé mohou opět vrátit k tomu krásnému, co před lety prožili, a OBNOVit svůj MANŽELSKÝ SLIB s polibkem A POŽEHNÁNÍm MANŽELŮM. BOHOSLUŽBY BUDOU CELEBROVÁNY V 7:30 HODIN A V 10:30 HODIN.
31.12.  silvestr –dary nutně nemohou být bez dárce… společně můžeme duchovně poděkovat bohu za uplynulý kalendářní rok v 16 hodin v moutnickém kostele. podle tradice bude prezentována bilanční výroční zpráva “anno salutis”.
Domluva svateb, křtin, pohřbů, duchovních konzultací a duchovní služby:
+420 602 589 195; moutnice.farnost@email.cz; www.moutnice.farnost.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat