sobota 29. září 2012

Je to pradědeček ?


V italském ledovci našli těla vojáků z první světové války

28. září 2012  23:26
V ledovci alpského masivu Presena v severní Itálii byla nalezena těla dvou vojáků z první světové války. Podle agentury ANSA to patrně jsou rakousko-uherští dělostřelci. Těla byla nalezena v nadmořské výšce zhruba 3 000 metrů na vrcholu hory, která se nachází v západní části provincie Trento.
Ostatky byly pomocí vrtulníků transportovány do obce Vermiglio a tam uloženy do márnice. Našli je místní archeologové ve spolupráci s horskými záchranáři a členy historického výboru Trentské alpinské společnosti. Budou podrobeny pitvě v laboratoři nemocnice v severoitalské Vicenze.
"V našemkrajije mnoho stop z prvnísvětovéválky. Trento bude hrát hlavní roli v iniciativách, které budou organizovány naitalskéa evropské úrovni při příležitosti stého výročí začátku války," řekl kulturní rada trentské provincie Franco Panizza.
Už v roce 2004 se našla ve výšce 3 600 metrů ledovcem mumifikovaná těla tří rakouských vojáků z války v oblasti severoitalského alpského masivu Ortler.



Toto je strohá zpráva a možná se divíte co dělá na mojí stránce.
Důvodem je osud mého pradědečka Rudolfa Husáka, který se nevrátil z 1. světové války. Není záznam, že padl, není v seznamu zajatých, není v seznamu legionářů, prostě zmizel za jednoho útoku a není. Nikdy se nenašlo jeho tělo. Možná právě on je oním nalezeným dělostřelcem. Jenom pouhé možná po téměř století.

VL








































Žádné komentáře:

Okomentovat